SASTANAK U GRADSKOJ UPRAVI LJUBUŠKI - ФГУ

Новости преглед

SASTANAK U GRADSKOJ UPRAVI LJUBUŠKI

02.08.2024 12:25

Direktor uprave gosp. Željko Obradović je zajedno sa pomoćnicima, gosp. Denisom Tabučićem i gosp. Seadom Hadžićem održao radni sastanak sa gradonačelnikom Grada Ljubuški gosp. Vedranom Markotićem i njegovim saradnicima u prostorijama Gradske uprave Ljubuški.

Na teritoriju Grada Ljubuškog započete su mnoge aktivnosti u okviru projekata koje u saradnji sa Gradom realizuje Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove. U okviru projekta Registracije nekretnina usaglašavanje katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka obuhvata 18 katastarskih općina, a Adresni registar je uspostavljen na teritoriju cijelog Grada dok Registar cijena nekretnina uredno funkcioniše u saradnji sa uredom Porezne uprave.

Razgovaralo se o mogućnostima realizacije projekta Katastra komunalnih uređaja kao i statusu projekta Digitalnog arhiva u okviru kojeg je instalirana softverska aplikacija, odrađena edukacija i očekuje se unos podataka. Prilikom ove posjete je uručen i GNSS rover kao pomoć u radu uposlenicima ureda za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Natrag