САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ГРАДА МОСТАРА - ФГУ

Новости преглед

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ГРАДА МОСТАРА

20.08.2022 22:04

У просторијама Градске управе Града Мостара одржан је састанак директора Федералне управе за геодетске имовинско-правне послове госп. Жељка Обрадовића и градоначелника Града госп. Марија Кордића. На састанку су учествовали и представници Кантоналне управе за геодетске имовинско-правне послове, представници градских служби за катастарске и имовинско-правне послове, урбанизам, правобранитељтво као и представници извођача радова пројекта усаглашавња катастарских и земљишнокњижних података. Ово је био редовни састанак у циљу праћења реализације пројеката сектора земљишне администрације на подручју Града Мостара.

Посебан нагласак је био на реализацији пројекта усаглашавања катастарских и земљишнокњижних података у оквиру пројекта Регистрација некретнина а који се односи градско подручје. Ове активности се одвијају у складу с планом и од велике је важности да су становници Града Мостара упознати са овим активностима. У првој фази пројекта се сређују катастарски подаци а затим слиједи фаза успоставe нове земљишне књиге за градско подручје. У току су и одређене активности на излагању података премјера и катастарског класирања а створиле су се и претпоставке за интезивињи приступ успостави адресног регистра. Завршене су тендерске процедуре за прву фазу израде катастра комуналних уређаја а инсталирана је и софтверска апликација за успоставу дигиталног архива.

Захваљујући успостави Градског вијећа Града Мостара створени су услови за отпочињање и реализацију ових важних пројеката из домена сектора зенмљишне администрације у Граду Мостару а чија реализација је од велике важности како за становнике тако и за укупну привреду града Мостара.

Natrag