Састанак представника Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове, Кантоналне управе и Града Мостара - ФГУ

Новости преглед

Састанак представника Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове, Кантоналне управе и Града Мостара

19.02.2024 11:27

Састанак представника Федералне управе за геодетске и имовинско правне послове, Кантоналне управе за геодетске и имовинско правне послове ХНК, Града Мостара и земљишнокњижног уреда одржан је 16. вељаче 2024. године у просторијама у просторијама Градске управе. Директор Федералне управе за геодетске и имовинско правне послове, господин Жељко Обрадовић, градоначелник Града Мостара, господин Марио Кордић и директор Кантоналне управе за геодетске и имовинско – правне послове ХНК, господин Иван Леско, изразили су међусобно задовољство досадашњом успјешном сарадњом на имплементацији пројеката земљишне администрације на подручју Града Мостар.

Један од најважнијих пројеката који се реализује на подручју Града Мостара је успостава/замјена земљишне књиге према подацима новог премјера. Након израде пријавних листова и диобених планова током 2022. и 2023. године, тренутно се проводе активности на успостављању/замјени земљишне књиге за к.о. Мостар 1 и Мостар 2 при земљишнокњижном уреду.

На подручју Града Мостара завршен је премјер и израђене су базе података за 23 катастарске опћине које нису стављене у службену употребу. Тренутно се врши излагање на јавни увид података премјера и катастарског класирања земљишта за к.о. Добрч и Совићи, те припремни радови за к.о. Подвележ.

Заједничким активностима у току 2022. и 2023. године успостављен је катастар комуналних уређаја на подручју Града Мостара те проведене додатне активности на успостави и одржавању апликација и пројеката Адресног регистра, Регистра цијена некретнина и Дигиталног архива.

Natrag