SASTANAK U OPĆINI KLJUČ - FGU

Novosti pregled

SASTANAK U OPĆINI KLJUČ

11.09.2024 23:04

Sastanak predstavnika Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i općine Ključ je održan u prostorijama općine 11.09.2024. godine. Na sastanku su sudjelovali ravnatelj Federalne uprave gosp. Željko Obradović, pomoćnik ravnatelja gosp. Sead Hadžić, te načelnik općine gosp. Nedžad Zukanović sa suradnicima.

Na sastanku su analizirane aktivnosti koje se provode na implementaciji projekata zemljišne administracije na području općine Ključ (izlaganje na javni uvid podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta, katastar komunalnih uređaja, adresni registar, digitalni arhiv i dr.).

Najveći izazov predstavlja završetak izlaganja na javni uvid podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta za preostalih 12 katastarskih općina. Tijekom 2022. godine zajedničkim financiranjem Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove i općine Ključ su izrađeni diobeni planovi te nastavljeno izlaganje na javni uvid podataka izmjere za k.o. Ključ 1 i Ključ 2.

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove i općine Ključ su usuglasili dalje aktivnosti na implementaciji projekata zemljišne administracije, prije svega izlaganja na javni uvid podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta. Usuglašeno je da se u skorije vrijeme pokrene više aktivnosti na uspostavi katastra nekretnina (provođenje promjena zaprimljenih u važećem katastru, dopunska izmjera i izlaganje na javni uvid), adresnom registru i drugim projektima koje Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove zajedno sa jedinicama lokalne samouprave implementira na području Federacije BiH.

Natrag