SASTANAK U OPĆINI JAJCE - FGU

Novosti pregled

SASTANAK U OPĆINI JAJCE

24.07.2024 12:13

Sastanak predstavnika Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Županijske uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i općine Jajce je održan u prostorijama općine 23.7.2024. godine. Na sastanku su sudjelovali ravnatelj Federalne uprave gosp. Željko Obradović, pomoćnik ravnatelja gosp. Sead Hadžić, ravnatelj Županijske uprave gosp. Stipica Oreč, te načelnik općine gosp. Edin Hozan sa suradnicima.

Sudionici sastanka su razgovarali o trenutnom statusu procesa izlaganja podataka izmjere u općini Jajce. U okviru projekta „Registracija nekretnina“ obnovljeni su i opremljeni općinski uredi službe za katastar i pripremljena privremena baza podataka izmjere i katastarskog klasiranja čime su se stekli i tehnički uvjeti za procese izlaganja podataka izmjere na javni uvid. Trenutno se izlaganje podataka izmjere provodi u tri katastarske općine (Jajce II, Podmilačje i Divčani), a dogovoreno je da se između Federalne uprave, općine Jajce i Županijske uprave potpiše Sporazum o sufinanciranju poslova izlaganja za tri dodatne katastarske općine (Rika, Lupnica i Brvanci).

Samim potpisivanjem sporazuma započet će se sa procedurama javne nabave kako bi do kraja godine započeo i proces izlaganja, a postignuto je maksimalno suglasje o potrebi zajedničke suradnje kako bi se stanje sustava zemljišne administracije u općini Jajce poboljšalo u interesu građana općine Jajce.

Natrag