SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA OPĆINE JAJCE - FGU

Novosti pregled

SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA OPĆINE JAJCE

05.12.2023 12:57

Sastanak predstavnika Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove i predstavnika općine Jajce je održan u prostorijama Uprave 04.12.2023. godine. Na sastanku su sudjelovali ravnatelj FGU gosp. Željko Obradović i pomoćnik ravnatelja gosp. Sead Hadžić te načelnik općine Jajce gosp. Edin Hozan sa suradnicima.

Sastanak je održan s ciljem pregleda realizacije aktivnosti u okviru sektora zemljišne administracije općine Jajce. Prioritetni projekt u općini je izlaganje na javni uvid podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta, a u općini Jajce je još uvijek na snazi popisni katastar koji ne može odgovoriti svim izazovima današnjeg vremena. Dogovoren je sustavniji pristup procesu izlaganja u narednom periodu što podrazumijeva usku suradnju općinskih službi, Županijske geodetske uprave i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Potrebno je do kraja naredne 2024. godine završiti započeta izlaganja podataka izmjere u tri katastarske općine, a u međuvremenu se pripremiti za izlaganje prioritetnih katastarskih općina.

Natrag