Održana radionica u okviru DELEF projekta - FGU

Novosti pregled

Održana radionica u okviru DELEF projekta

31.05.2024 15:09

Sukladno planiranim aktivnostima unutar Švedskog donatorskog projekta DELEF (Digitalno unapređenje upravljanja zemljištem za EU budućnost Bosne i Hercegovine), održana je radionica u Sarajevu u okviru komponente 2 "Uspostava sustava masovne procjene nekretnina“ od 28. do 30. svibnja 2024. godine.

Radionicu su vodili švedski stručnjaci iz područja procjene vrijednosti nekretnina, gospodin Hans Söderblom i gospodin Simon Ek, predstavnici švedske geodetske uprave LANTMÄTERIET-a. Tijekom radionice je primijenjena kombinacija različitih metoda, uključujući predavanja, individualne i grupne zadatke kako bi se osigurala maksimalna efikasnost i interakcija među sudionicima. Metodologija je uključivala aktivno sudjelovanje svih prisutnih kroz kratke prezentacije i diskusije, detaljna izlaganja gospodina Hans Söderbloma i gospodina Simona Eka, koji su podijelili svoje bogato iskustvo i znanje iz oblasti procjene vrijednosti nekretnina, te praktične vježbe i simulacije koje su omogućile sudionicima primijeniti teorijsko znanje u praktičnim situacijama.

Cilj radionice bio je unaprijediti kapacitet i kompetenciju sudionika u analizi tržišta nekretnina, kako bi razumjeli osnove tržišta i bili sposobni samostalno obavljati analize tržišta. Posebna pažnja posvećena je procjeni transparentnosti i pouzdanosti tržišnih informacija, te evaluaciji i pripremi procesa verifikacije transakcija kako bi se podržao proces masovne procjene nekretnina. Sudionici su također trebali razumjeti trenutni proces u Registru cijena nekretnina i doprinijeti potrebnim poboljšanjima.

Kroz kombinaciju teorijskog znanja i praktičnih vježbi, sudionici su stekli vrijedno znanje i vještine koje će moći primijeniti u svom budućem radu.

Natrag