Održana radionica Svjetske Banke u Beču, Austrija - FGU

Novosti pregled

Održana radionica Svjetske Banke u Beču, Austrija

28.04.2023 08:32

Radionica pod nazivom „Uloga koju geoprostornih podataka u podršci prilagodbi klimatskim promjenama i upravljanju rizicima od katastrofa“ je održana u organizaciji Svjetske Banke od 26. do 28.04.2023. godine u sjedištu Svjetske Banke u Beču, Republika Austrija. Ciljne skupine koje su sudjelovale na radionici ovom prigodom su bile agencije za katastar i mapiranje sa prostora Zapadnog Balkana.

Radionicu je otvorio gosp. Christoph Pusch, Practice Manager iz Svjetske Banke, dok je uvodno predavanje na temu „Uporaba prostornih podataka u svrhu prilagodbe klimatskim promjenama: globalne i regionalne mogućnosti“ održao gosp. Tomaž Petek, predsjedavajući izvršnog odbora UN-GGIM Europe.

Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove gosp. Željko Obradović je sudjelovao u panelu ravnatelja geodetskih uprava na temu „Trendovi u sektoru zemljišne administracije i prilagodba klimatskim promjenama“, dok je ovom prigodom gosp. Denis Tabučić, pomoćnik ravnatelja, održao prezentaciju na temu trenutnog stanja uporabe prostornih podataka u svrhu prilagodbe klimatskim promjenama. Delegaciju Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove ovom je prigodom činio i gosp. Sead Hadžić, pomoćnik ravnatelja.

Natrag