Održana radionica na temu “IPP registri i unos podataka” - FGU

Novosti pregled

Održana radionica na temu “IPP registri i unos podataka”

25.06.2024 16:55

Radionica na temu “IPP registri i unos podataka” je održana u Sarajevu 24.6.2024. godine, a sudjelovalo je deset predstavnika, ispred sljedećih institucija:

  • Federalni hidrometeorološki zavod
  • Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke
  • Federalno ministarstvo trgovine
  • Zavod za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu kulturno-povijesnog naslijeđa Županije Središnja Bosna
  • Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH
  • Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Županije Središnja Bosna
  • Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Sarajevske Županije

Tijekom radionice je predstavljen uvod u Organizacijski model Infrastrukture prostornih podataka Federacije Bosne i Hercegovine (IPP FBiH) i Registre IPP FBiH, te je predstavljeno aplikativno rješenje Registri IPP-a kao i način unosa podataka u Registre IPP-a. Nakon uvoda, sudionici su uz pomoć organizatora izvršili unos osnovnih informacija o institucijama koje pristupaju IPP FBiH kao subjekti IPP FBiH.

Po završetku radionice je predstavljen i kratki uvod u koncept Kataloga metapodataka te unos informacija o izvorima prostornih podataka u Registar izvora prostornih podataka IPP FBiH kao i Katalog metapodataka.

Uključivanje prethodno navedenih institucija u IPP FBiH predstavlja važan korak ka unapređenju baze metapodataka i omogućava da subjektima IPP-a FBiH budu osigurani znanje i alati potrebni za dosljedno upravljanje i ažuriranje prostornih podataka i metapodataka.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove ostaje posvećena pružanju podrške svim subjektima IPP FBiH i kontinuiranom poboljšanju kvalitete i dostupnosti prostornih podataka.

Natrag