ODRŽANA DESETA SJEDNICA VIJEĆA IPP-a FBiH - FGU

Novosti pregled

ODRŽANA DESETA SJEDNICA VIJEĆA IPP-a FBiH

17.01.2018 08:58

U Mostaru je 15. siječnja 2018. godine održana deseta sjednica Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka FBiH, na kojoj se raspravljalo o sljedećim točkama dnevnog reda:

  • usvajanje Zapisnika devete sjednice Vijeća IPP-a FBiH;
  • predstavljanje teksta prednacrta Zakona o IPP-u FBiH;
  • Izvješće Radne skupine za tehničke standarde o dosadašnjim aktivnostima;
  • Informacija o formiranju Radne skupine za komunikaciju i izgradnju kapaciteta IPP-a FBiH;
  • tekuća pitanja.

Zapisnik prethodno održane sjednice Vijeća je jednoglasno usvojen, bez primjedbi.

Predsjednik Radne skupine za institucionalna i pravna pitanja gosp. Goran Brkić je Vijeću prezentirao prednacrt Zakona o IPP-u u FBiH, nakon čega su članovi Vijeća usuglasili pojedine članke Zakona, te dali pojedine prijedloge glede manjih izmjena teksta prednacrta Zakona.

Predsjednik Vijeća IPP-a FBiH gosp. Željko Obradović je informirao prisutne članove Vijeća o dosadašnjem radu Radne skupine za tehničke standarde jer članovi Radne skupine nisu bili u mogućnosti sudjelovati na sjednici. Članovi Vijeća su raspravljali i o „Smjernicama i preporukama za interoperabilnost servisa prostornih podataka“, koje je dostavila Radna skupina.

Predsjednik Vijeća IPP-a FBiH gosp. Željko Obradović je informirao prisutne članove Vijeća da je Izvješće o radu Vijeća za 2017. godinu usvojila Vlada FBiH te o ideji za održavanje konferencije „Dani IPP-a FBiH“, koja bi se održala tijekom ove godine.

Natrag