Nacrti izmjena pravilnika - FGU

Novosti pregled

Nacrti izmjena pravilnika

28.06.2023 13:41

 

Poštovani,

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je u 2022. godini donošenjem Zaključka V. broj 1811/2022 od 15. prosinca 2022. godine podržala napore za unapređenje informacijskog sustava ZK i katastra u Federaciji Bosne i Hercegovine i formalizirala podršku realizaciji aktivnosti predviđenih „Studijom izvodljivosti novog sustava i softverske arhitekture informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra u Federaciji Bosne i Hercegovine“. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine također je osnovala Povjerenstvo za provođenje dorade informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra u Federaciji Bosne i Hercegovine na prijedlog Federalnog ministarstva pravde i Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove.

Ovim putem vas želimo informirati da je Povjerenstvo za provođenje dorade informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra u Federaciji Bosne i Hercegovine pripremilo nacrt izmjena sljedećih pravilnika:

  • Pravilnika o održavanju izmjere katastra zemljišta i katastra nekretnina
  • Pravilnik o bazi podataka katastra nekretnina
  • Pravilnik o elektronskom vođenju zemljišnih knjiga
  • Pravilnik o postupanju u zemljišnoknjižnim stvarima

Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane strane da preuzmu nacrte izmjena navedenih podzakonskih akata, te da menadžmentu Uprave dostave komentare, sugestije i primjedbe kako bi iste bile razmatrane i sukladno sa opravdanosti istih uključene u završni tekst izmjena pravilnika.

Rok za dostavljanje primjedbi (na e-mail adresu uprava@fgu.com.ba) je 10 dana od dana objave ove informacije.

S poštovanjem,

Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove

Tekst prijedloga izmjena pravilnika možete preuzeti ispod:

Natrag