Održana radionica u okviru DELEF projekta - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana radionica u okviru DELEF projekta

17.05.2024 21:39

U skladu sa planiranim aktivnostima u okviru Švedskog donatorskog projekta DELEF (Digitalno unapređenje upravljanja zemljištem za EU budućnost Bosne i Hercegovine) u Mostaru je održana radionica u okviru komponente 1 „Razvoj ukupnog kapaciteta“ na temu „Obuka za nove članove projekta“ u periodu od 13. do 16. maja 2024. godine.

Voditelji radionice gđa. Jenny Svennewall, projekt menadžer iz LANTMÄTERIET-a, i gđa. Suzana Živković, spoljni konsultant SIDA-e (Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju) iz NCG-a (Nordijska konsultanska grupacija) održali su niz predavanja učesnicima iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Tokom cijele radionice koristila se kombinacija prezentovanja, diskusije i grupnog rada na praktičnim primjerima vezanih za projekat.

Novi članovi projekta završenom obukom su stekli znanja i vještine o modelima projekta, projektnim procesima, dokumentaciji, projektnim alatima i perspektivama SIDA-e.

Natrag